1. Managing Director
  2. Managing Director
  3. Managing Director
  4. Managing Director

Little Rock Air Force Base Clinic Remodel



This  project examines the renovation of a Medical Clinic Building B1090 at the Little Rock Air Force Base. The front entrance of the building and entire lobby were extensively redesigned by our principal while then working for Cromwell Architect and Engineers. Not only at the front, but the entire floor area required careful phasing. The photo of the lobby and attached floor plan show the extent of the work that had to be coordinated to ensure that crucial medical departments remained in operation during construction.  Phasing was paramount and carefully considered in the design in order to minimized interruptions to vital services. If I am permitted to add, a concern that was not originally in the scope of work but uncovered during evidence based analysis, revealed the Pharmacy waiting area was bisected by the main entrance walkway.  The effect this had on the Pharmacy lobby was to jeopardize private consultations at the pick up counter. Our proposed design resolved the conflict by rerouting the main entrance walkway through a newly designed air filtered vestibule, which had the benefit of a longer vestibule length that suited LEED recommendations for effective walk-off area. Improving air quality for the building and upgrading reinforcements at the entrance storefront to meet updated Anti-Terrorism standards, were the value added results.



This project and the images presented here were produced while employed at Cromwell Architects Engineers, Little Rock, AR. All images are the sole property of Cromwell and are used here by permission.